Luna Zanna
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Acneea vulgaris: cauze si tratament

Acneea vulgaris: cauze si tratament
     

Ce este acneea vulgaris?

Acneea este o afecțiune a pielii care începe atunci când excesul de sebum și celulele moarte din piele îți blochează porii. Când ai doar câteva pete roșii atunci te confrunți cu o formă ușoară de acnee. Acneea severă este atunci când comedoanele (coșurile) îți acoperă toată fața, gâtul, pieptul sau spatele. În acest caz, coșurile sunt mari, roșii și chiar dureroase. Dacă fața se umflă, pielea este roșie, coșurile au puroi și îți lasă cicatrici atunci se vorbește despre forma cea mai gravă de acnee: acneea vulgaris.
Majoritatea oamenilor au forme ușoare de acnee care de obicei dispar după anii tinereții. Femeile adulte au de obicei coșuri în perioada menstruației. Despre acneea vulgaris se spune că în jur de 85% - 100% dintre persoane se vor confrunta cu ea o dată în viață.

Ce cauzează acneea?

Pentru majoritatea oamenilor aceasta începe la pubertate și asta se datorează schimbărilor hormonale care fac pielea mai grasă. Nu o să ai acnee dacă mănânci ciocolată sau mâncăruri uleioase, dar o să ai dacă folosești produse uleioase care închid porii.
Poate fi genetic: dacă unii din părinți se confruntă cu acnee este foarte probabil să ai și tu.

Cum se tratează?

Pentru a controla apariția acneei este necesar să menții tot timpul pielea curată, evitând produsele care îți blochează porii. Spală-ți tenul o dată sau de două ori pe zi cu un săpun delicat. Incearcă să nu-ți strângi coșurile fiindcă riști să te trezești cu cicatrici. Durează mult timp pentru a te trata definitiv de acnee, dar un lucru important pe care trebuie să-l știi este să folosești un tratament 6-8 săptămâni și doar dacă după 8 săptămâni tratamentul nu a dat rezultate, schimbă produsul.
În cazul în care acneea este deranjantă este momentul să consulți un medic. Discută cu el dacă Isotretinoinul te poate ajuta și nu exista riscul unor efecte secundare. S-ar putea să ai nevoie doar de o cremă sau un gel, sau de un mix de tratamente, dar e de preferat să consulți un medic care să-ți spună exact ce ți se potrivește. În multe cazuri, acneea s-a dovedit a proveni din interior, dintr-o infecție sau altă problemă care nu se poate trata doar la suprafață.
Dacă te confunți cu o formă ușoară de acnee, poți să folosești o cremă fără prescripție medicală. Uită-te pe ea dacă conține peroxid de benzoil sau acid salicilic.
Cicatricile pot fi de asemenea vindecate prin diverse tratamente pentru care este de preferat să discuți cu un medic.
 

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.