Zilele Stef Mar
toate produsele cu -14% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

De ce să mâncăm orez?

De ce să mâncăm orez?
     

Orezul este un ingredient foarte popular și se asortează cu aproape orice mâncare preparată. Pe lângă diversitatea felurilor preparate are și niște beneficii extraordinare.

Orezul este o plantă din familia gramineelor, cu tulpina dreaptă, cu frunze liniare alungite și cu spice mici, cultivată în terenuri umede. Provine din Asia răsăriteană. Are avantajul de a se digera ușor, iar cel mai bun soi de orez este cel brun. 100 de grame de orez brun ne furnizează 99 mg de potasiu, 43 mg de magneziu, 120 mg de fosfor și proteine. Orezul are proprietăți benefice pentru problemele specifice fiecărei vârste, susțin medicii. Consumul regulat de orez îi ajută pe adolescenți să asimileze mai ușor vitamina B6, care are un rol important în metabolismul aminoacizilor. De asemenea, conform studiilor realizate de USA Rice Federation, persoanele care consumau orez regulat, consumau, de asemenea, mai multe legume, fibre, fier și potasiu, decât persoanele care nu aveau orezul în dieta obișnuită și care aveau tendința de a consuma mai multă carne și mai multe grăsimi saturate.

Orezul Integral are calități net superioare celui decorticate : conține complexul vitaminic B (mai ales B6), vitamina E, magneziu, cupru, niacin, fosfor, potasiu, selenium, zinc, are multe fibre și mai mulți acizi grași esențiali nesaturați. Substanțele care fac orezul hrănitor sunt depozitate în straturile superioare, care sunt înlăturate în timpul prelucrării și rafinării. Orezul alb, decorticat, nu conține vitamina B1, astfel încât nu se recomandă consumul lui pe termen lung, numai combinate cu legume, ciuperci sau carne. În cazul cerealelor rafinate, membrana exterioară și germenul sunt înlăturate în procesul de producție, rămânând doar membrane interioare. Astfel se pierde o mare cantitate din partea nutritivă a bobului.

Conținutul scăzut de sodiu și conținutul ridicat de potasiu au făcut din orez un element important pentru controlul tensiunii arteriale. Se recomandă fiert, fără sare, amestecat cu mere pasate. 

Nutritioniștii recomandă consumul primei porții de orez la micul dejun, pentru un tonus cerebral bun pe întreaga zi. Orezul previne bolile de inima și de rinichi. Orezul fiert simplu este un leac popular universal pentru diaree, la fel ca și apa în care a fiert. Rezolvă și problemele create de enterocolite. De asemenea, orezul are un rol esențial în detoxifierea ficatului. Preparat cu legume, este un aliment benefic pentru persoanele anemice, lipsite de energie. Este un leac eficient în tratarea disfuncțiilor sexuale, favorizând fluxul sanguin către zona genitală.

Serviți vă rog!

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Mască de păr regenerantă

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.